Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

De nepworst van Unox heeft het niet makkelijk

De wereld van velen hangt van de neppigheid aan elkaar. We hebben de kijk-eens-wat-een-leuk-leven-ik-toch-heb-mensen op sociale media, maar we weten inmiddels allemaal dat het meeste nep is. In veel tuinen ligt nepgras en aan die nieuwe winterjas zit nepbont. Dan zijn er nog al die winkels waar je waardeloos nepspul kunt kopen waardoor je je achteraf genept voelt. Door Trump hebben we ook nepnieuws.

En sinds deze week hebben we dus ook de neprookworst. Want na de gehaktbal, de spek en de hamburger was het de beurt aan de Unox-rookworst om plantaardig nagebootst te worden. Vier lange jaren van onderzoek en proeven duurde het voordat de smaak en textuur écht goed bevonden werd in Oss, ­vertelde de marketingman vol trots. Volgend jaar volgen de knakworstjes, leverpastei en stoofpotjes. Overigens zijn niet de diehard vegetariërs de doelgroep, maar de flexitariërs: mensen die een paar keer per week geen vlees eten.