Tom Janssen
Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Janssen

De nieren zijn nog niet diep genoeg geproefd

opinieVoordat een definitief akkoord gesloten wordt voor een nieuw provinciebestuur, zouden VVD, CDA en FvD in een document vast moeten leggen wat voor samenleving en rechtsstaat men voor ogen heeft. Intussen dreigt het CDA een onvoorspelbare allemansvriend te worden.

 1. Opschalen van gemeenten: de grens is bereikt
  PREMIUM
  opinie

  Opschalen van gemeenten: de grens is bereikt

  Je kunt er de klok op gelijk zetten: zodra de gemeenteraadsverkiezingen in zicht komen, kruipt het herindelingsspook uit de kast. Vaak speelt financiële malheur hierbij een rol, kijk naar Loon op Zand en Goirle. Opvallend is dat in het debat al decennialang dezelfde verhalen worden verteld: je bent voor behoud van zelfstandigheid of kiest voor opgaan in een grote(re) gemeente. De tijd is rijp voor een tegendraads alternatief.
 2. Maagd Maria weigert in haar kapel aanslag rioolbelasting want ze heeft daar geen toilet
  PREMIUM
  Column

  Maagd Maria weigert in haar kapel aanslag rioolbelas­ting want ze heeft daar geen toilet

  Er zijn twee essentiële verschillen tussen protestanten en katholieken die zo op het oog niet theologisch gemotiveerd zijn. In veel protestante kerken worden tijdens de dienst volop pepermuntjes gesnoept. Kerkgangers geven ze ook graag aan elkaar door. Je kunt wel veel over naastenliefde preken en bidden, maar er in de praktijk blijk van geven is toch ook een mooie vorm van godsvrucht.