Geheimzinnige activiteiten op de landingsbaan van vliegbasis Volkel in december 2019. Vermoedelijke werden toen nieuwe kernkoppen aan- en oude afgevoerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Geheimzinnige activiteiten op de landingsbaan van vliegbasis Volkel in december 2019. Vermoedelijke werden toen nieuwe kernkoppen aan- en oude afgevoerd. © Van Assendelft Fotografie

De opdracht na Hiroshima en Nagasaki

opinieDe Covid-19 pandemie toont aan hoe ontwrichtend een wereldwijde catastrofe kan zijn. Een nucleair conflict zal vele malen ernstiger uitpakken. Nederland heeft een unieke kans de nucleaire dreiging te verminderen.  

  1. Leidende witte medemens: beken kleur!
    PREMIUM
    opinie

    Leidende witte medemens: beken kleur!

    De tragische dood van George Floyd, een man die qua bekendheid zou kunnen wedijveren met mijn wijkagent, heeft een zeldzame nationale en internationale weerklank gevonden. ‘Als Floyd een beroemdheid en of superrijke was, dan hadden we gezegd dat hij de massale belangstelling daaraan te danken had’, aldus dominee Al Sharpton in een toespraak tijdens een herdenkingsdienst voor Floyd. Hoe komt het toch dat de gewelddadige dood van deze doodnormale man zoveel teweegbrengt?