Volledig scherm
PREMIUM
© BD

De snoevende brief van Trump: wat een enge man

ColumnDe enveloppe voelt voornaam aan: net wat dikker papier, iets getint wit. De afzender: ‘Catshuis’, niet meer en niet minder.

Het is, de schrik slaat je waarlijk in de benen, een brief van de premier zelf. ‘Beste landgenoten’, schrijft hij, ‘ons geweldige land maakt een ongekende crisis door. Het doet me daarom veel genoegen u te laten weten dat u 3000 euro krijgt, meteen te besteden. Nederland, ons geweldige Nederland zal deze crisis te boven komen, wij zullen nog weer fantastischer worden, en sterker dan ooit tevoren. Minister-president Mark Rutte’. Met daaronder ook een geweldig grote handtekening, gekalligrafeerd met een extra dikke viltstift.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.