Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

De terreur van kerstbomen van komkommer

‘Kook twee maten eitjes’, lees ik op een weblog. ‘De kleinste zijn voor ­bovenop. Snij ze aan de onderkant een beetje af zodat ze blijven staan. Doe er een prikker doorheen. Van wortel snij je twee plakjes in verschillende groottes voor het hoedje. Dan nog een klein spits stukje voor de neus. Oogjes en knoopjes maak je met eetbare stift of van balsamico. Et voilà… klaar is één van de dertig sneeuwpoppen voor het kerstdiner op school!’

Et voilà? Nee, o mijn God! Want al kan iedereen roepen dat het héél simpel is om vuurpijlen van ­bladerdeeg in elkaar te flansen, ik laat ze mislukken. Rendierbroodjes zien er bij mij uit als, ja… als wat eigenlijk? En kerstbomen van komkommer op een ster van kaas – uit te ­steken met een kleivormpje – storten in als ik in de buurt kom.