Volledig scherm
PREMIUM
© BD

De vreugden van de katholieke wendbaarheid

ColumnNiet-katholieken kunnen zich oprecht verbazen over de principiële lenigheid van het rooms-katholieke volksdeel. Maar deze vaak adembenemende wendbaarheid heeft toch ook zijn vrolijke kanten. En leidt niet tot fanate scherpslijperijen waardoor protestantse kerken steeds meer zijn verbrokkeld.

Er stond een mooi stuk in de krant over de kruiswegstatie in het trappistenklooster in Berkel-Enschot. Ik heb eens in dit enorme klooster gelogeerd, wat door het eeuwige ritme van de gebeden een verrassend tijdloze ervaring is. Ook door de geruststelling dat ik na een dag of wat weer de poort uit kon.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.