Volledig scherm
PREMIUM
© BD

De vreugden van de katholieke wendbaarheid

ColumnNiet-katholieken kunnen zich oprecht verbazen over de principiële lenigheid van het rooms-katholieke volksdeel. Maar deze vaak adembenemende wendbaarheid heeft toch ook zijn vrolijke kanten. En leidt niet tot fanate scherpslijperijen waardoor protestantse kerken steeds meer zijn verbrokkeld.

Er stond een mooi stuk in de krant over de kruiswegstatie in het trappistenklooster in Berkel-Enschot. Ik heb eens in dit enorme klooster gelogeerd, wat door het eeuwige ritme van de gebeden een verrassend tijdloze ervaring is. Ook door de geruststelling dat ik na een dag of wat weer de poort uit kon.

  1. De kleren van de minister....
    PREMIUM
    opinie

    De kleren van de minister....

    ‘Voeding is veel te goedkoop’, kopte het BD op 17 juni. Voor wie of wat eigenlijk? Voor de consument? Zo ja, dan kunnen de vakbonden opnieuw aan de slag. Voor de handel misschien? In dat geval kan de regering de ‘boer wurgende’ inkoopkartels aanpakken. Voor de boer dan? Is de minister – toen Kamerlid – vergeten dat pas in 2015 het melkquotum is afgeschaft. Gevolg? Voor veel van de toch al weinig overgebleven melkveehouders betekende dit een afvalrace naar de ondergang.