.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

De zus van Doutzen is bevallen. En hoe!

COLUMNEr is weer een hoop waar een mens zich op deze dagen druk om kan maken. Want als je bijvoorbeeld weet dat er elke jaarwisseling 1000 (!) mensen gewond raken door vuurwerk, en óók dat het in de ziekenhuizen nú al amper te doen is, waarom in vredesnaam moet het kabinet dan nog nadenken over een verbod? Hou toch op zeg.

 1. Maagd Maria weigert in haar kapel aanslag rioolbelasting want ze heeft daar geen toilet
  PREMIUM
  Column

  Maagd Maria weigert in haar kapel aanslag rioolbelas­ting want ze heeft daar geen toilet

  Er zijn twee essentiële verschillen tussen protestanten en katholieken die zo op het oog niet theologisch gemotiveerd zijn. In veel protestante kerken worden tijdens de dienst volop pepermuntjes gesnoept. Kerkgangers geven ze ook graag aan elkaar door. Je kunt wel veel over naastenliefde preken en bidden, maar er in de praktijk blijk van geven is toch ook een mooie vorm van godsvrucht.
 2. 69 procent bezorgd over klimaat: is dat wel of niet een geruststellende uitslag?
  PREMIUM
  Column

  69 procent bezorgd over klimaat: is dat wel of niet een geruststel­len­de uit­slag?

  Als ik in een winkelstraat staande zou worden gehouden door een enquêteur met de vraag: ‘Maakt u zich zorgen over het klimaat?’, dan zou ik daar meteen volmondig ‘ja’ op antwoorden. En terwijl ik alweer door wil lopen, gestreeld door de belevenis dat mijn mening er kennelijk toe doet voor het landelijke beeld, is er nog een tweede vraag: ‘Denkt u dat de klimaatveranderingen gevolgen hebben voor Nederland?’ ‘Ja, natuurlijk!’