Boris (9) maakt thuis zijn schoolwerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Boris (9) maakt thuis zijn schoolwerk. © Bart Hoogveld

Denken in achterstand, creëert achterstand

opinieHet échte probleem is niet het verschijnsel van leerachterstanden, maar het feit dat we het volstrekt normaal vinden dat we kinderen al van jongs af aan vergelijken en selecteren. Dat belemmert hun ontwikkeling.

 1. ‘Wijzen, die moeten we in Tilburg veel meer hebben’
  PREMIUM

  ‘Wijzen, die moeten we in Tilburg veel meer hebben’

  Natuurlijk moet er zo’n commissie komen. Een club van wijzen. Afgelopen week werd dat idee geopperd, en het lijkt me een uitstekend plan. Al die speelse, kleurrijke en enigszins rebelse muurschilderingen die Tilburg er het afgelopen jaar bij heeft gekregen, ik zeg paal en ik zeg perk. Wijzen moeten we hebben, wijzen die – de naam zegt het al – wijzen waar en hoe en door wie er gesprayd en geverfd mag worden. Het wordt gewoon te gek, al die spontane vrolijkheid.
 1. ’s-Hertogenbosch is als naam gewoon grote 
aanstellerij
  PREMIUM
  Column

  ’s-Hertogen­bosch is als naam gewoon grote aanstel­le­rij

  Om in deze tijd directeur van een GGD te willen worden, dien je te beschikken over zowel onverschrokkenheid als ook over een zekere neiging tot zelfkwelling. Thérèse Claassen is nu de directeur van de GGD Hart voor Brabant. Een maand na haar dappere benoeming werd ze bevraagd door onze krant over alle hectiek van de coronacrisis. Na het lezen van dat stuk was ik werkelijk bekaf van de overstelpende karrenvracht aan problemen. Maar er was een detail waar ik eigenlijk wel vrolijk van werd: in het callcenter had iemand gezeten ‘die met alle goede wil van de wereld niet wist dat Den Bosch hetzelfde is als ’s-Hertogenbosch. Dat zijn lastige dingen’.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen