Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Dreigen met een boete omdat iemand meezingt met een radiootje, van de pot gerukt!

Zouden ze blij geweest zijn met zichzelf? Ik stel me zo voor hoe die twee stadswachten thuis aan de aardappels schoven. Moe, maar voldaan van een dag hard werken omdat ze Den Bosch weer een stukje mooier hadden gemaakt.

Ze hadden een paar automobilisten een reprimande gegeven want die waren volgens het parkeerbonnetje net te laat bij hun auto. Ze hebben een wildplasser verteld dat-ie niet in de Dieze mocht plassen maar dat hij gewoon naar de V&D, pardon, de Hudson’s Bay moest gaan. En ‘Louike van de put’ weet nu dat als hij nog één keer met een radiootje of versterker zijn liedjes zingt, hem een boete wacht. Dat zal hem leren met zijn prachtige gezang!

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen
    PREMIUM

    We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen

    Het is onmiskenbaar en ­verontrustend: er is een angst onze samenleving binnengeslopen. Een angst om te zeggen wat je vindt, om je zaak te bepleiten, om je kop boven het maaiveld uit te steken. Een angst die er pakweg tien, vijftien jaar geleden nog niet was. Die ertoe leidt dat we op de redactie wekelijks mailtjes binnenkrijgen met het verzoek een naam weg te halen bij een artikel op onze site. Waarom we de inzender doorgaans teleurstellen, zal ik zometeen vertellen.