Columniste Femke schrijft deze week over de veelbesproken avondklok: 'Ze hebben het over een straatverbod tussen 20.00 en 4.00 uur, dat met name de jongeren binnen zou moeten houden. Nou, ik heb zo mijn twijfels'.
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Femke schrijft deze week over de veelbesproken avondklok: 'Ze hebben het over een straatverbod tussen 20.00 en 4.00 uur, dat met name de jongeren binnen zou moeten houden. Nou, ik heb zo mijn twijfels'. © Marc Bolsius

Een avondklok tegen jongeren op straat? Een groter probleem is die ‘ik-heb-schijt-aan-alles-groep’

COLUMNBOXTEL/SCHIJNDEL - De inmiddels bekende kabinetsstrategie - zeggen dat je iets niet invoert maar het woord ondertussen tig keer noemen zodat we voorbereid zijn als het wel zover is - doet vermoeden dat hij er komt, de avondklok. 

 1. Hoe Calgon de waarheid probeert te verbergen
  PREMIUM
  Column

  Hoe Calgon de waarheid probeert te verbergen

  Bij televisiereclames staat vaak onder in beeld een tekst waarvan het vooral de bedoeling is dat wij het niet kunnen lezen. Het flitst voorbij in het allerkleinste lettertype. De enkele keer dat het me is gelukt iets te ontcijferen, bleek het een fascinerende ontkrachting van de getoonde reclame: de actieradius van de elektrische auto geldt alleen voor één specifiek model en ook nog zonder tegenwind. Of: de patiënten in het spotje blijken in werkelijkheid acteurs die bekwaam zijn in het uitbeelden van hooikoorts, een maagzweer of aanhoudende winderigheid.
 1. Ontspannen in eigen tuin: Lizzy bezorgt jacuzzi's aan huis
  Play

  Ontspannen in eigen tuin: Lizzy bezorgt jacuzzi's aan huis

 2. Sven van Beek: 'Ik denk dat een punt verdiend is voor beide partijen'
  Play

  Sven van Beek: 'Ik denk dat een punt verdiend is voor beide partijen'

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen