ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Een bijzondere kijk op sociale samenhang

opinieDragen scholen op godsdienstige grondslag bij aan segregatie, aan de scheiding tussen bevolkingsgroepen? De Onderwijsraad komt met opmerkelijke conclusies. 

 1. Mening | Niet op Gerrit Poels gaan ‘zitten’, je moet tegen hem aanlopen
  Lezersbrieven

  Mening | Niet op Gerrit Poels gaan ‘zitten’, je moet tegen hem aanlopen

  Nu is dan ook die sterke, intelligente en eigenzinnige Gerrit Poels overleden. De kracht van Poels zat niet alleen in zijn toewijding om anderen te helpen, maar ook in het lef om ergens iets van te vinden en zo een eigen spoor te trekken. Meer nog dan zijn nachtelijke fietstochten bewonderde ik zijn gedrevenheid contact te houden met mensen die steeds weer in uitzichtloze situaties leken terug te vallen. Probeer het maar eens. Er is altijd veel sympathie geweest voor Gerrit Poels en zijn werk. Tilburg is trots op broodpater Gerrit Poels. Hoewel bepaald geen doetje was hij een onomstreden Tilburger. Welke publieke persoon doet hem dat na! Veel mensen vinden, net als ik, daarom een eerbetoon op zijn plaats. Al snel werd er geschreven dat een standbeeld niet passend is, maar een ‘benkske’ in het Spoorpark wel. Met alle respect, maar ik vermoed dat een benkske de kortste weg naar de vergetelheid is. Poels en zijn gedachtengoed verdienen beter. Je moet niet op Gerrit Poels gaan ‘zitten’, je moet tegen hem aanlopen.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel
 2. Mama Buizerd krijgt geen kandelaar voor moederdag, maar hopelijk wel een beetje rust
  PREMIUM
  Column

  Mama Buizerd krijgt geen kandelaar voor moederdag, maar hopelijk wel een beetje rust

  Ik kreeg een kandelaar, met kraaltjes in de klei gedrukt, waar inmiddels een kaarsje in brandt. En een getekend portret, dat uitgebreid bewonderd is. En niet te vergeten een beschilderde linnen tas, die ik inmiddels in gebruik heb genomen. Een goede oogst, voor moederdag. Ik ben ook best een goede moeder, volgens mij, over het algemeen. Ik doe mijn best in ieder geval. Meestal, laten we het daar maar op houden.
  Oss