Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Een dagje carnaval in november, daar knapt een mens van op

Prins Hannes d’n Derde heerst tijdens de mooiste dagen van het jaar over Kuussegat. Haawt oe eige nie in! is zijn motto en de Veghelaren kennende hoeft hij daar ook echt niet bang voor te zijn. Moergestelnaar Rob Beerens is de nieuwe prins van het Pierewaaiersrijk. Nillis I gaat nóg een jaar voorop in de polonaise van de Oisterwijkers. 

En in Den Bosch gaat het natuurlijk net even anders. Daar maakt de nieuwe hôôgheid zich pas op carnavalszondag - om 11.11 uur stipt - bekend op Oeteldonk Centraol. Maar ook daar werd gisteren massaal de start van het carnavalsseizoen gevierd op d’n Elfde van d’n Elfde.

  1. Waarom het absoluut noodzakelijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan
    PREMIUM

    Waarom het absoluut noodzake­lijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan

    De eerste uitnodiging voor een nieuwjaarsreceptie ligt weer op mijn bureau en daarmee liggen er ongetwijfeld ook wat ongemakkelijke ontmoetingen in het verschiet. Ontmoetingen met mensen bij wie ik het afgelopen jaar stevig op de tenen ben gaan staan, bijvoorbeeld in deze rubriek. Het waren tenen van burgemeesters, commissarissen, officieren van justitie en andere hoge functionarissen. Straks schud ik ze de hand en we zullen beleefd zijn. We zijn immers professionals.