Stephan van de Pol (links) helpt Fiona bij het strelen van de ­Siamese kater Ilja. Rechts de begeleidster van Ilja, Maike de Bont.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephan van de Pol (links) helpt Fiona bij het strelen van de ­Siamese kater Ilja. Rechts de begeleidster van Ilja, Maike de Bont. © Jan van Summeren

Een dier veroordeelt niet en geeft je eigenwaarde

opinieSinds de invoering van de coronamaatregelen voelen veel kwetsbare mensen zich nog eenzamer dan voorheen. Mensen die wekelijks een zorghond of kat op bezoek kregen, moeten het nu vaak zonder hun dierbare maatje doen. Met een beetje ­creativiteit zijn er in deze tijd toch nog genoeg mogelijkheden voor bijzondere en stimulerende ontmoetingen met huisdieren.

 1. Fiets zonder zijwieltjes door het leven
  PREMIUM
  opinie

  Fiets zonder zijwiel­tjes door het leven

  In het Brabants Dagblad van 14 augustus vertelt columnist Rob Scheepers onder meer dat hij atheïst is én gelukkig. Loek Mostertman probeert met zijn ingezonden brief [BD 21 augustus] uit te leggen dat er iets wringt in de levensvisie van Scheepers en dat hij een wezenlijke dimensie mist van de werkelijkheid. Nou doet Mostertman me denken aan een Tell Sell-reclameboodschap. Daarin smeert men je zaken aan waarvan je niet eens weet dat je er behoefte aan hebt, ofwel: Scheepers is als atheïst gelukkig en Mostertman zegt dat dat zonder geloof niet kan.
 2. Een extraparlementair kabinet is het failliet van onze politieke leiders
  PREMIUM
  BD

  Een extraparle­men­tair kabinet is het failliet van onze politieke leiders

  Mijn vader was even een boodschap aan het doen, ik zat alleen op het comfortabele voorbankje van onze 2CV, de beige eend. De rubberen bekleding drukte een reliëf op mijn blote jongensbenen. Je kon er lekker aan peuteren. Op de radio waren twee boze mannen hevig aan het discussiëren, opgehitst door een joelende zaal. De één ging steeds harder praten, de ander reageerde pesterig met ‘voor mijn antwoord hoef ik niet zo hard te roepen’. Joop den Uyl en Dries van Agt.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen