Stephan van de Pol (links) helpt Fiona bij het strelen van de ­Siamese kater Ilja. Rechts de begeleidster van Ilja, Maike de Bont.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephan van de Pol (links) helpt Fiona bij het strelen van de ­Siamese kater Ilja. Rechts de begeleidster van Ilja, Maike de Bont. © Jan van Summeren

Een dier veroordeelt niet en geeft je eigenwaarde

opinieSinds de invoering van de coronamaatregelen voelen veel kwetsbare mensen zich nog eenzamer dan voorheen. Mensen die wekelijks een zorghond of kat op bezoek kregen, moeten het nu vaak zonder hun dierbare maatje doen. Met een beetje ­creativiteit zijn er in deze tijd toch nog genoeg mogelijkheden voor bijzondere en stimulerende ontmoetingen met huisdieren.

 1. Martinus Veltman, van grijze muis tot Nobelprijswinnaar
  PREMIUM

  Martinus Veltman, van grijze muis tot Nobelprijs­win­naar

  WAALWIJK - Martinus Veltman, kind van de regio en in 1999 winnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde, is maandag overleden. Als zijn naam ergens viel, voelde ik altijd een zekere trots. Wij waren immers ooit allebei aan het Moller verbonden, al was dat niet tegelijkertijd. Ik als leerling, hij als leraar. Dat is net zoiets als je thuis op de bank één voelen met de spits van RKC die op tv scoort. Onzin, maar het voelt lekker en zo werken die dingen nu eenmaal.
 1. Burgemeester van eerste coronabrandhaard blikt terug: 'Met eerste vaccin in Veghel is de cirkel rond'
  Play

  Burgemees­ter van eerste corona­brand­haard blikt terug: 'Met eerste vaccin in Veghel is de cirkel rond'

 2. Brabanders brengen laatste werkdag Trump in kaart
  Play

  Brabanders brengen laatste werkdag Trump in kaart

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen