Stephan van de Pol (links) helpt Fiona bij het strelen van de ­Siamese kater Ilja. Rechts de begeleidster van Ilja, Maike de Bont.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephan van de Pol (links) helpt Fiona bij het strelen van de ­Siamese kater Ilja. Rechts de begeleidster van Ilja, Maike de Bont. © Jan van Summeren

Een dier veroordeelt niet en geeft je eigenwaarde

opinieSinds de invoering van de coronamaatregelen voelen veel kwetsbare mensen zich nog eenzamer dan voorheen. Mensen die wekelijks een zorghond of kat op bezoek kregen, moeten het nu vaak zonder hun dierbare maatje doen. Met een beetje ­creativiteit zijn er in deze tijd toch nog genoeg mogelijkheden voor bijzondere en stimulerende ontmoetingen met huisdieren.

 1. Kerncentrale in Brabant is onrealistisch, ongewenst en onzinnig
  PREMIUM

  Kerncentra­le in Brabant is onrealis­tisch, ongewenst en onzinnig

  De afgelopen maanden zijn de Brabanders gebombardeerd met berichten over de komst van een eventuele kerncentrale. Het zou zogenaamd noodzakelijk zijn voor de energietransitie: de overstap van het gebruiken van fossiele brandstoffen naar een meer duurzamere opwek. Het is niet dat kernenergie per definitie taboe is, maar de bouw van een kerncentrale van de huidige generatie is echter onrealistisch, ongewenst en daarmee uiteindelijk onzinnig. Dat staat nog los van de vraag of een kerncentrale wel zo duurzaam is.
 2. Nieuw type directeur lijkt eigenlijk niet meer op onze dikke deur
  PREMIUM
  Column

  Nieuw type directeur lijkt eigenlijk niet meer op onze dikke deur

  Dat waren nog eens overzichtelijke tijden toen een fabrieksdirecteur in cartoons steeds werd afgebeeld met een horlogeketting op de tevreden buik, in de ene hand een dikke sigaar, in de andere een bel cognac. Zo zag het grootkapitaal eruit: hooghartige heersers die alleen aan zichzelf dachten en die niet fel genoeg bestreden konden worden. Om dit ook aan kinderen duidelijk te maken heette een directeur een dikke deur.
 1. Sam uit Oisterwijk wint de Brabantse provinciale Voorleeswedstrijd: 'Ik dacht dat ik droomde'
  Play

  Sam uit Oisterwijk wint de Brabantse provincia­le Voorlees­wed­strijd: 'Ik dacht dat ik droomde'

 2. Wielrenner te water aan het Máximakanaal bij Rosmalen
  Play

  Wielrenner te water aan het Máximakanaal bij Rosmalen

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen