‘Wanneer ouders hulp wordt geboden, bestaat die vaak nog uit opvoedhulp. Er wordt daarmee voorbijgegaan aan de gevolgen van langdurige stress in gezinnen.’
Volledig scherm
PREMIUM
‘Wanneer ouders hulp wordt geboden, bestaat die vaak nog uit opvoedhulp. Er wordt daarmee voorbijgegaan aan de gevolgen van langdurige stress in gezinnen.’ © ANP

Een gezinszorgstelsel is
beter dan jeugdzorgstelsel

opinieKinderen worden het best geholpen door gelijktijdig ouders te helpen. Wanneer ook de ouders de juiste behandeling krijgen en worden ondersteund in het verminderen van structurele stressbronnen, krijgen ouderschap en het functioneren van het gezin weer écht een kans.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen