Column Frank van Pamelen
Volledig scherm
PREMIUM
Column Frank van Pamelen © BD

‘Een grof schandaal en we laten het gebeuren’

TILBURG - Ik vind het een grof schandaal. En we laten het gewoon gebeuren met z’n allen. We staan erbij en we kijken ernaar. Waar moet het heen met deze stad? Is er dan niets meer veilig? Waarom worden dit soort dingen in Tilburg niet wat beter beschermd? Moeten we er niet veel harder tegen optreden? Paal en perk stellen? Orde op zaken? Anders wordt hier zomaar alles ongestraft gesloopt.

 1. Verkleedpartij na beëdiging: wat speelt zich daar allemaal af in het koninklijke paleis?
  PREMIUM
  Column

  Verkleed­par­tij na beëdiging: wat speelt zich daar allemaal af in het koninklij­ke paleis?

  Vijftig jaar geleden stond een nieuw kabinet voor het eerst op het koninklijk bordes. Maar koningin Juliana wilde niet met al die pinguïns in jacquet op de foto, ‘ik ga daar niet tussen allemaal begrafenisondernemers staan’. Dus moeten sindsdien de mannelijke ministers na de beëdiging-in-jacquet snel een net pak aanschieten. Daar is krap een half uurtje voor, hoe zou dat gaan ten paleize?
 2. Hoe Rutte de pers keer op keer buiten spel zet rond de corona-persconferenties
  PREMIUM
  BD

  Hoe Rutte de pers keer op keer buiten spel zet rond de corona-persconfe­ren­ties

  Opeens was er weer een eerste ‘persco’. Een eerste, want na bijna twee jaar Hugo de Jonge stond daar nu naast premier Rutte een nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers. Vooraf hadden we uitgebreid stilgestaan bij de nieuwe opzet die de briefing zou krijgen. We hadden zelfs een hele lijst van plussen en minnen van de oude persconferentie gemaakt. Wat ik zelf een mooie plus vond: De Jonge die geduldig wachtte tot de gebarentolk op haar plaats stond en dan een knikje gaf.