‘Over het besluit van de rechter zijn burgers positiever.’
Volledig scherm
PREMIUM
‘Over het besluit van de rechter zijn burgers positiever.’ © ANP XTRA

Een mestfabriek? ‘See you in court!’

opinieHet is niet verwonderlijk dat een provincie met bijna twee keer zoveel varkens als mensen zich zo nu en dan afvraagt hoe met de varkensmest moet worden omgegaan. Uitrijden is op deze grote schaal geen optie, maar er zijn alternatieven in de vorm van mestfabrieken. Deze mestfabrieken kunnen wel grootschalig mest verwerken, maar dat gaat logischerwijs niet zonder hinder voor de omgeving.

 1. Johan Remkes in Maastricht: dat wordt genieten
  PREMIUM
  Column

  Johan Remkes in Maastricht: dat wordt genieten

  Toen het complete Limburgse provinciebestuur, inclusief de gouverneur, was afgetreden wegens zwendel en bedrog, zal de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, de top van haar departement bijeen hebben geroepen. Wie zou de beste interim-gouverneur zijn om die zwijnenstal te luchten en schoon te vegen? De corruptie had zich vooral voorgedaan onder de CDA-gedeputeerden. Sommige CDA’ers worden woedend als je zoiets geheel naar waarheid opschrijft. Zij doen er beter aan hun partijgenoten weg te houden bij de suikerpot.
 2. Weer naar het 
terras zonder
hoogdravendheid
  PREMIUM
  Column

  Weer naar het terras zonder hoogdravendheid

  Van een restaurant waar wij graag kwamen (wat zou de laatste keer zijn geweest, was Rutte toen al premier?) krijgen wij een haast opgewonden mailtje. Ze zijn de parasols aan het klaarzetten op het terras. Vanaf komende woensdag, 12.00 uur precies, gaat het los. En je kunt reserveren. Meteen gedaan natuurlijk. Ik probeer nu te verwoorden welk gevoel dat geeft. Vrijheid? Maar dat nobele begrip is door Baudet zo liederlijk bezoedeld bij al zijn liegerijen over de pandemie. Zoals het dierbare woord ‘bevrijding’ ook zo vreselijk is misbruikt door de viruswaanzinnigen.
 1. Reanne wil einde aan confronterende moederdagreclames
  Play

  Reanne wil einde aan confronte­ren­de moederdag­re­cla­mes

 2. Bruiloften in corona-tijd: 'Er wordt weer wat meer getrouwd'
  Play

  Bruiloften in corona-tijd: 'Er wordt weer wat meer getrouwd'

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen