Rob Scheepers.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Scheepers. © Dolph Cantrijn

Een permanente piep, vet man!

Het is minstens twintig jaar oud, maar voor mij nog steeds een iconisch filmpje. Op een weiland zie je in de verte een aantal auto’s staan. Voornamelijk door woeste spoilers en excessieve velgen vernederde Volkswagen Golfjes en BMW’s. Bij de camera staan wat onrustig wiebelende jongens. Type thuiswonende, vrijgezelle petjes met hoodie.

 1. Stelling | Wopke Hoekstra moet per direct opstappen als leider van het CDA
  Jouw mening

  Stelling | Wopke Hoekstra moet per direct opstappen als leider van het CDA

  Vrijdagavond hebben verschillende provinciale CDA-partijbonzen in verhulde termen hun twijfel uitgesproken over het leiderschap van Wopke Hoekstra. De christendemocraten kregen bij de verkiezingen vorige week opnieuw een enorme dreun te verwerken. Jongerentak CDJA twijfelt openlijk over de geschiktheid van Hoekstra, terwijl door CDA’ers in het kabinet en in de Tweede Kamerfractie juist benadrukken dat een leiderschapswissel niets oplost. Hoekstra zelf vindt zijn positie ‘houdbaar’.
 2. Stelling | Bij zó veel hardrijders ligt het niet alleen aan bestuurders, maar ook aan de weg.

  Stelling | Bij zó veel hardrij­ders ligt het niet alleen aan bestuur­ders, maar ook aan de weg.

  De verse flitscijfers laten het nog maar eens zien: er zijn wegen waar in een jaar tienduizenden automobilisten te hard rijden. Iedereen weet dat het niet mag, dus goed is te hard rijden natuurlijk niet. Maar als het op bepaalde wegen zo vaak gebeurt, wordt het dan niet ook een beetje uitgelokt door de inrichting van de weg? Dat is de stelling voor vandaag: Als ergens té veel hardrijders zijn, ligt het ook aan de inrichting van de weg. Die moet worden aangepast.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel
 1. Mening | Een stadionverbod, hier en waar dan ook ter wereld
  Lezersbrieven

  Mening | Een stadionver­bod, hier en waar dan ook ter wereld

  Een fan stormt het veld op en mishandelt een keeper. Nu vindt zijn advocaat dat deze figuur heel zielig is want hij krijgt haatmail [BD 27 februari; Haatmail treft gezin ‘veldbestormer’ PSV, zijn advocaat is boos op Marcel Brands]. Denk eens na, hoe zal de keeper en de rest van de teams zich voelen? Je niet meer veilig voelen als je een potje gaat voetballen. Deze man en zijn hele familie moeten een levenslang verbod krijgen om naar een wedstrijd te gaan, hier en waar dan ook ter wereld. Hij verpest alles voor de echte fans en zet voetbal in een negatief daglicht. Ik ben het helemaal eens met de uitspraak van de directeur van PSV: levenslang stadionverbod. Maar dan ook voor alle andere sportevenementen ter wereld.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel