Leerlingen op middelbare scholen hebben hun mobieltje vaak binnen handbereik.
Volledig scherm
Leerlingen op middelbare scholen hebben hun mobieltje vaak binnen handbereik. © Emiel Muijderman

Een wettelijk verbod op mobieltjes in de klas werkt niet. Laat het aan de scholen zelf over

 1. Mening | Wie moet ik nu geloven?
  Lezersbrieven

  Mening | Wie moet ik nu geloven?

  In het interview met Janke Dekker sleept zij er allerlei niet-relevante zaken bij om maar duidelijk te maken dat Tom Egbers niets te verwijten valt [BD 13 maart; ‘Je kop wordt eraf gehakt, maar dat lost niks op’]. Als trouwe echtgenote schopte zij hem eerst eruit, maar liet hem weer terugkomen vanwege de kinderen. Hij ging dan ook ‘door een ernstige midlifecrisis’ toen hij op 48-jarige leeftijd een ‘affaire’ begon met die 22-jarige stagiaire. Natuurlijk mag dat dan, niets is belangrijker dan de emotionele gezondheid van haar Tom. Haar hele gezin ging in therapie om Tom, hun dochter stuurde zelfs een brief! Volgens Dekker ‘bleef de affaire bij zoenen. Van seks zou geen sprake zijn’, dus waar hebben we het over?
 2. Mening | Nu al tobben over hoe het verder moet
  Lezersbrieven

  Mening | Nu al tobben over hoe het verder moet

  Donderdagochtend was er alleen maar spijt over zijn uitgebrachte stem. Een stem die de BBB naar de overwinning bracht. Hij had enkel een tegengeluid willen laten horen, een vuist willen maken tegen het huidige politieke klimaat. Ik had hem nog gewaarschuwd, maar niets hielp. Een verzetsmonument was het. Steeds vaker. Nu oogstte hij de revenuen van zijn gedrag. Eigenlijk zou een overwinnaar dit uitbundig moeten vieren. Hij niet, hij tobt nu al over hoe het verder moet. Boos was hij ook. Hij kon niks hebben vandaag. Morgen vast ook niet. Misschien stemmen ze daarom in Frankrijk twee keer: de eerste keer op de golven van hun emoties en de tweede keer met hun verstand. Dat moeten ze eigenlijk overal doen want kennelijk regeert wereldwijd de amygdala en niet de prefrontale cortex. Door twee keer te stemmen voorkom je in ieder geval: ‘Oe gotte wa he’k gedoan’. En dat met alle gevolgen van dien.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel