Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Elke dag eieren tegen je raam, wat doe je dan?

Daar komen ze aan hoor, de lafbekken. Verscholen achter paraplu’s naderen vier rotjong de woning van een Syrisch gezin. Ze laten zich wat beter zien als ze de tomaten die ze bij zich hebben tegen de ramen smijten. Stoere jongens? Sowieso niet, maar ze gooien óók nog eens als mietjes.

Hun voedingsaanbod is karig. Behalve tomaten zijn het yoghurt en vooral veel eieren die ze al maandenlang elke dag tegen de woning in Den Bosch gooien. Waarom weet niemand, maar het is om gek van te worden. Als het ons huis was, zou ik ontploffen. Zinnen op wraak. Die eikeltjes opwachten om ze een lesje te leren en visualiseren hoe ik die jong aan een paal zou binden om ze vervolgens te bekogelen met rotte eieren en tomaten. Met die yoghurt als toetje.

 1. Theresa May wordt wakker. Haar nieuwe leven moet beginnen, maar ze weet niet hoe.
  PREMIUM

  Theresa May wordt wakker. Haar nieuwe leven moet beginnen, maar ze weet niet hoe.

  Op 8 juni, in de vroege ochtend, wordt ergens aan de overkant, in het land dat is verworden tot de schlemiel van Europa, een vrouw wakker. Ze is niets. Heeft geen baan en ook geen reputatie meer. Haar naam is ­Theresa May. De vorige dag is een einde gekomen aan haar premierschap en als we de krantenkoppen mogen geloven gaat ze de geschiedenis in als mislukt premier. Ze was de vrouw die machteloos werd verpulverd tussen de arrogante regeringsleiders van de EU en haar eigen bizarre parlement. Ze was de vrouw van wie werd verwacht dat ze de brexit in goede banen zou leiden en haar volk bij de hand zou nemen, zoals in het oude testament Mozes zijn volk uit Egypte leidde. Het was allemaal mislukt.
 2. Met de teamgeest zit het wel goed in de lead-out van Jumbo
  PREMIUM

  Met de teamgeest zit het wel goed in de lead-out van Jumbo

  De Giro d’Italia loopt nog een dikke week door, dagelijks bergop. Een roze leiderstrui hangt al in Den Bosch; in Service Course, de magazijnen van de ploeg Jumbo Visma. In dit geval is het geen trui van Primoz Roglic, de Jumbo-kopman in de Giro, maar van Mike Teunissen. Deze Jumbo-renner die vorig jaar vanuit Noord-Limburg in Rosmalen is neergestreken, voltooide vorig weekeinde als eindwinnaar in het roze de Vierdaagse van Duinkerken.