.
Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Elodie (18) heeft lak aan al die hopeloos ouderwetse mannen. (En gelijk heeft ze)

COLUMNHet was in Tilburg de week van de vrouwen. Het CDA krijgt er een vrouw als fractievoorzitter en zo staat er straks bij vijf van de elf partijen een dame aan het roer. PvdA en D66 maken zich ondertussen hard voor méér vrouwelijke straatnamen. Van de 824 naar mensen vernoemde straten in Tilburg dragen er namelijk slechts 68 de naam van een vrouw. Een schande vinden ze en zo is het maar net.

 1. Solidariteit, gebruik dat woord zo vaak als u kunt komende tijd
  PREMIUM

  Solidari­teit, gebruik dat woord zo vaak als u kunt komende tijd

  Het wordt tijd voor een nieuw modewoord: Solidariteit. U kent het nog, maar gebruikt het nooit meer. Ooit stond solidariteit voor iets sterks en moois. Het was de naam van een stoere Poolse vakbond, die havenarbeiders verenigde tegen het communisme. Ergens in de jaren tachtig of negentig verloor het zijn glans. Het woord raakte zoek en niet toevallig. Zonder iedereen voor ras-individualist uit te maken: het ‘ik’ heeft heel veel terrein op het ‘wij’ gewonnen.
 2. Commentaar: Weterings gaf vergunning voor een explosief zonder veiligheidsventiel
  PREMIUM

  Commentaar: Weterings gaf vergunning voor een explosief zonder veilig­heids­ven­tiel

  Besturen is niet voor bange mensen en dat moet je de Tilburgse burgemeester Weterings nageven: bij alle bescheidenheid die hij uitstraalt, durft hij wel risico's te lopen. Terwijl het land nog nasudderde van de coronacrisis brak hij een taboe door in juli de kermis te openen. Her en der werden de billen op elkaar geknepen, maar de kermis had zijn corona-zaken prima voor elkaar. Tilburg zorgde voor een doorbraak: het kón dus wel.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen