Innovatie en technologie zullen juist beslissende factoren zijn in een maatschappij die ‘voor alle leeftijden’ toegankelijk blijft.
Volledig scherm
PREMIUM
Innovatie en technologie zullen juist beslissende factoren zijn in een maatschappij die ‘voor alle leeftijden’ toegankelijk blijft. © ANP XTRA

Europa’s slapende reus

opinieEuropa moet actief zijn op het terrein van nieuwe technologie en de wetgeving die toegang tot en gebruik van producten gemakkelijker maken. Daarin is een nieuwe rol weggelegd voor ouderen in onze samenleving, zegt de Diessense Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA) in een opiniestuk. 

 1. Mondkapjes in het onderwijs verplichten?
Ik zeg: doen!
  PREMIUM
  opinie

  Mondkapjes in het onderwijs verplichten? Ik zeg: doen!

  Vanaf maandag 26 oktober draag ik een mondkapje op de school waar ik stage loop. Veel middelbare scholen voeren vanaf deze week een mondkapjesplicht in; voor zowel de medewerker als de leerling. ­Covid-19 heeft de afgelopen maanden voor discussies gezorgd die wij een jaar geleden nooit voor mogelijk hadden gehouden. Zo heeft ook het dragen van een mondkapje veel vragen opgeroepen. Er klinken tegengeluiden, maar het oplopende aantal besmettingen is een feit.
 2. Riskante kernenergie of lelijke windmolens? Als het veiligheidsrisico vermindert, kunnen we gaan kiezen.
  PREMIUM

  Riskante kernener­gie of lelijke windmolens? Als het veilig­heids­ri­si­co vermindert, kunnen we gaan kiezen.

  Zou u hem op uw revers spelden? Die kleine gele button met dat lachende rode zonnetje erin en daaromheen ‘Kernenergie? nee bedankt’? Veertig jaar geleden was het een ­actueel statement. Daarna werd het stil rond kernenergie, de grote ongelukken bij Tsjernobyl en Fukushima daargelaten. Maar nu komt het onderwerp weer steeds hoger op de politieke agenda. Moet Nederland weer kerncentrales bouwen?
 1. Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmonie zuidnederland
  Play

  Britse Duncan nieuwe dirigent van philharmo­nie zuidneder­land

 2. Neushoorntje Ravy voor het eerst naar buiten!
  Play

  Neushoorn­tje Ravy voor het eerst naar buiten!

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen