Palestijnen vluchten van de Westelijke Jordaanoever.
Volledig scherm
PREMIUM
Palestijnen vluchten van de Westelijke Jordaanoever. © DAVID S. BOYER

Eurovisiesongfestival in Israël: droom of nachtmerrie?

opinieOp maandag 21 januari maakte AvroTros bekend dat Duncan ­Laurence Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Israël. Voor de promotie is dit jaar gekozen voor de inspirerende slogan ‘Dare to Dream’. De slogan symboliseert volgens de bedenkers de inclusiviteit, diversiteit en eenheid van het Eurovisiesongfestival.

  1. Mening | De boerenstand hebben we in Nederland hard nodig
    Lezersbrieven

    Mening | De boeren­stand hebben we in Nederland hard nodig

    Wie het artikel over Caroline van der Plas zo vlak voor de provinciale verkiezingen leest, krijgt nou niet meteen de indruk dat men hier in Brabant op haar zit te wachten [BD 23 februari; ‘De gewiekste trucjes van Caroline van der Plas’]. Tijdens het lezen van het stuk krijg ik het idee dat het door een gevestigde partij is aangeleverd en klakkeloos gepubliceerd is. Het probleem met het stikstofdebat is dat niemand het weet. Hoogleraren op het gebied van stikstof lopen er hier in Nederland voldoende rond en zitten echt niet op één lijn. Het is maar wie jouw politiek goedgezind is die je aan het woord laat. Verder in het artikel onder de noemer ‘kalk’ durf ik gerust te stellen dat hier niks van klopt maar het is te ingewikkeld om dit in een paar zinnen uit te leggen. Caroline komt op voor het behoud van de boerenstand in Nederland en die hebben we hard nodig omdat voedsel steeds duurder gaat worden. Dat proces is nu al ingezet.
    Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel