'Extremisten' zijn vrijheidsstrijders
GASTOPINIE - Veganisten zouden hun levensstijl aan Nederland opleggen, en 'extremisten' zijn [BD 30 december]. Echter, dit zijn mensen die een ethische keuze hebben gemaakt en vaak 's nachts niet kunnen slapen door het onnodige leed dat er is door het dierlijk productengebruik plaatsvindt, en in actie komen omdat er in de 'zichtstallen' vaak een opgepoetst beeld wordt weergegeven waar we als Nederlanders trots op zouden moeten zijn. Zo zijn er ook nog steeds legbatterijen en slachthuizen met vergassingskelders waar niemand mag kijken hoe het er aan toe gaat.
Delen per e-mail
Bovendien, hoe je het dan ook keert of draait, dieren zijn eigenlijk niet bedoeld om voor de mens als voedsel te dienen, maar wij als mens hebben er dat wél van gemaakt, en wel met desastreuze gevolgen voor mens, dier en planeet.
Zo heb ik kennissen die legaal leghennen hebben gekregen van kippenboeren. Deze dieren 'leggen' zichzelf letterlijk dood omdat ze totaal zijn doorgefokt om veel eieren te leggen. Nu moeten ze de beesten een hormoon-implantaat ( à 62 euro) geven om het doodleggen te stoppen. Zo gaat het met alles.
Deze acties worden op (alle) veganisten geschoven. Dat is niet terecht; de meeste veganisten zijn er niet op deze manier mee bezig, alhoewel ik persoonlijk het maar al te goed kan begrijpen dat deze moedige mensen hun nek uitsteken om iets aan deze ellende te doen. Omdat er geen openheid van zaken wordt gegeven, hebben ze geen andere middelen. De veehouderij geeft jaarlijks vele miljoenen uit voor reclame om het valse sprookje maar aan de mensen te blijven verkopen. Zij zijn het dan ook vooral die mensen hun eetgewoonte opdringen!
Deze 'extremisten' zijn vrijheidsstrijders, en niet alleen voor de dieren, want er zal niet eerder vrede en rust in de wereld komen totdat we gestopt zijn weerloze wezens tot producten te verwerken.
Ineke de Wild woont in Uden.
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Geschiedenis
U weet het natuurlijk wel, en u hebt de olijven dus al in huis gehaald, maar voor die enkele cultuurbarbaar die het niet standaard op de mentale evenementenkalender heeft staan: vandaag vieren we de stichtingsdag van Rome. Op 21 april, in 753 voor Christus, werden daar de eerste piketpaaltjes de grond in geslagen. U kent het verhaal: de tweeling Romulus en Remus, op dubieuze wijze verwekt door oorlogsgod Mars, werd in een mandje op de Tiber gezet, spoelde aan, werd opgevoed door een wolvin en zette zich neder in een nederzetting. Zo ging dat vroeger. En toen de vraag kwam naar wie de stad vernoemd moest worden, maakte Romulus zijn broer van kant. Einde discussie. Het werd Rome. -
PREMIUM
Waarom er in Amerika steeds meer Kleenex nodig is
Na weer een doldrieste tweet van de president van de Verenigde Staten denk ik wel vaak: je zult maar in dat land wonen. Toch komt dat voor. In Amerika leven miljoenen mensen die zich elke dag weer schamen voor hun maniakale president. -
Podium: stuur uw brief in
-
PREMIUM
Nooit naar de kerk, wel zo'n potsierlijke communiekoets
Een zonnige zondag, eind jaren tachtig. In zo’n witte, peperdure kindsbruidsjurk paradeerde ik op lakschoentjes de kerk in. Nadat ik voor het eerst voelde hoe een hostie tegen mijn gehemelte plakte, was er thuis groot feest. -
PREMIUM
Als buurvrouw zou ik ook wakker liggen van dat toekomstige Polenpand
De burger mee laten doen. Waalwijk maakt daar werk van. Het klinkt als een folder maar het is echt zo. Waspikkers maken een klauterwoud met geld gewonnen met Het Beste Idee van Waalwijk. Bewoners van de Thorbeckelaan krijgen voor elkaar dat de gemeente hun platanen laat staan. Besoyenaren mogen kiezen welk van de twee plannen voor de gymzaal aan de Floris V-laan doorgaat. En krijgen daar zelfs meer tijd voor als ze daar om vragen. Mijn stadje kent al jaren een Inwonerspanel waar ik zelf ook regelmatig in mee mag denken, praten en invullen over van alles. Wordt lid! We zoeken nog meer meedenkers.
-
PREMIUM
De heilige Machutus bestreed vooral het bedplassen
Tien jaar geleden stond de Sint-Petruskerk in Vught nagenoeg op instorten, er vielen stukken steen uit het dak. Het zicht op de hemel nam hierdoor onmiskenbaar toe, maar de gelovigen wilden toch liever niet versneld die kant op door vallend puin. -
PREMIUM
opinie De meeste stemmen gelden niet altijd
Wordt met de vorming van een college zonder de Lijst Smolders de stem van het volk in Tilburg genegeerd? Het smeden van een coalitie is geen simpele optelsom. -
PREMIUM
Van de vervoerskosten van de Tilburgse burgemeester (2016), kan een Tilburgse bijstandsontvanger vijftien jaar rondkomen.
In ons fijne land leven bijna een half miljoen mensen van de bijstand. En da’s geen vetpot, hoor je daar dan achteraan te schrijven. Wie alleen is, krijgt maandelijks net geen duizend euro gestort. Voor een kind komt daar minder dan honderd euro bij. Waar dat toe leidt, weet ik sinds ik een goede vriendin heb die kanker kreeg en nu goeddeels van een uitkering moet rondkomen. In slechte tijden waren er lege keukenkastjes en maar 65 cent in de portemonnee om de laatste dagen mee door te komen. Het kan hoor, rondkomen van een bijstandsuitkering. Maar je kunt er aardig stress van krijgen.