Leus op een groot scherm in het stadion van FC Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Leus op een groot scherm in het stadion van FC Utrecht. © BSR Agency

FC Den Bosch en KNVB straffen racisme niet af

opinieEen reactie naar aanleiding van het ingezonden stuk van mijn vader, Pieter van der Kruijs, dat FC Den Bosch ten onrechte door het tuchtrecht veroordeeld is [BD 17 februari]. Hij noemt dat misplaatst. Ik ben het daar niet mee eens. 

 1. De les die Peter R. de Vries ons, journalisten, leert
  PREMIUM

  De les die Peter R. de Vries ons, journalis­ten, leert

  Een collega zei het plompverloren in onze videovergadering: Peter R. de Vries is overleden. Ik zat nog na te stuiteren van een geweldig bezoek van de koning aan onze redactie. Maar opeens werd ik bevangen door een gevoel van rouw. Het was natuurlijk al veel te lang stil over zijn toestand, als er hoop was hadden we echt wel een teken gekregen. Maar toch was zijn dood een onverwacht harde donderslag bij een zwaarbewolkte hemel.
 2. Op de koffie bij de boer (2): het zou al helpen als je 
elkaar beter leert kennen
  PREMIUM
  Column

  Op de koffie bij de boer (2): het zou al helpen als je elkaar beter leert kennen

  Terugfietsend van de boerderij van Mari van Drunen bij Drunen (in de column van dinsdag ging ik erheen), sudder ik nog wat na over de twee werelden waarin wij leven, de boer en de burger. Een onbeduidend maar typerend detail: boeren fietsen niet voor hun plezier, ze zijn aan het werk. Daarom horen de boer en de boerin geboeid mijn verhaal aan over het grote genot van de fietsknooppunten, waarlangs wij burgers wel of niet per e-bike door het vrije veld peddelen. Zij zien overal wel die bordjes met een getal in een groene cirkel, maar hebben geen idee hoe dat eigenlijk werkt.

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen