Volledig scherm
PREMIUM
Ongelijke trapopgangen op de tribune van stadion De Vliert in 2018. © uit brochure BOUWQ M-tribune De Vliert

FC Den Bosch is zijn eigen Paard van Troje

opinieFC Den Bosch is de vleesgeworden Wet van Murphy geworden. En dan in meest letterlijke zin. De Wet van Murphy wordt vaak beschreven als: alles wat fout kan gaan, zal fout gaan. Maar de exacte omschrijving van Edward A. Murphy (1918-1990) luidt: if there is any way they can do it wrong, they will (als er een manier is waarop ze het verkeerd kunnen doen, zullen ze dat ook doen). 

En zo geschiedde. Alsof de Wet van Murphy een door God zelf uitgesproken vloek is op alles en iedereen die betrokken is bij de club. FC Den Bosch is zijn eigen Paard van Troje. Een volksclub met een rauw randje. Net als bij de volkshelden André Hazes sr. en Herman Brood ligt zelfdestructie altijd op de loer. En net als bij Narcissus is de eigendunk van de Bosschenaar soms te groot. Of zoals Rinus Israël, de beste trainer uit de geschiedenis van de club, het ooit zei: het zuiden is gemoedelijk maar die gemoedelijkheid begint wel ten zuiden van Den Bosch.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.