Volledig scherm
PREMIUM
De ochtendspits op de A4 bij Schiphol. © Hollandse Hoogte / Niels Wenstedt

Files oplossen? Alle beetjes helpen

opinieIn de ochtendspits zie je in vrijwel iedere auto buiten de chauffeur drie lege stoelen. Carpoolen heeft de files blijkbaar niet doen afnemen. Toch moeten we niet bij de pakken neerzitten.

In het BD van 31 oktober stond een groot artikel over files. Het lijkt er steeds meer op dat we die voor lief zullen moeten ­nemen, want alle maatregelen die we treffen om fileleed te voorkomen of op te lossen, zijn nauwelijks voldoende om de toenemende verkeersstromen het hoofd te bieden. En dankzij de mening van diverse verkeerspsychologen en hoogleraren weten we nu dat dat komt omdat er meer mensen de weg op willen dan dat er plek is op het asfalt. Tot overmaat van ramp adviseren sommige deskundigen doodleuk om voortaan iets dichter op elkaar te gaan rijden!

  1. Tilburg zoekt evenement
    PREMIUM

    Tilburg zoekt evenement

    Tilburg zoekt evenement. Las ik in de krant. Eindhoven heeft Glow, Eindhoven heeft de Dutch Design Week, Eindhoven heeft van alles. En wij hebben alleen de Kermis. Dat was de strekking. En dat klopt natuurlijk. Na de verdwijning van Incubate, de verhuizing van Woo Hah! en de val van Mundial hebben we bewoners en bezoekers nauwelijks nog iets te bieden. Tenminste, als je Roadburn, Circolo, Meimarkt, Draaimolen, Smaakkaravaan, Kaapstad, Musicaldagen, Tilt, Park Beats, Ten Miles, Wintergloed, Aus Berlin, CaféTheaterFestival, Stranger Than Paranoia en zo’n 440 andere evenementen niet meetelt.