.
Volledig scherm
PREMIUM
. © .

Gewoon covid-baby's maken! Van Diederik Gommers mag het tóch

COLUMNNog altijd is hij onze nationale knuffelbeer. Schreeuwt een groep B-artiesten #ikdoenietmeermee en fakkelt iedereen influencer Famke Louise af? IC-voorzitter Diederik Gommers reikt de hand en legt voor de miljoenste keer nog eens geduldig uit waarom de strenge coronaregels wél nodig zijn. 

 1. ‘Wijzen, die moeten we in Tilburg veel meer hebben’
  PREMIUM

  ‘Wijzen, die moeten we in Tilburg veel meer hebben’

  Natuurlijk moet er zo’n commissie komen. Een club van wijzen. Afgelopen week werd dat idee geopperd, en het lijkt me een uitstekend plan. Al die speelse, kleurrijke en enigszins rebelse muurschilderingen die Tilburg er het afgelopen jaar bij heeft gekregen, ik zeg paal en ik zeg perk. Wijzen moeten we hebben, wijzen die – de naam zegt het al – wijzen waar en hoe en door wie er gesprayd en geverfd mag worden. Het wordt gewoon te gek, al die spontane vrolijkheid.
 2. Op de radio speelt het Oranje-elftal echt stukken beter
  PREMIUM
  Column

  Op de radio speelt het Oran­je-elf­tal echt stukken beter

  In de verte, achter de net gemaaide hooilanden, glinstert de haan op de toren van Zutphen: een gevoel van eeuwigheid lijkt hier binnen handbereik. Maar omdat de bedrijvige campingbaas druk aan het hooien is, heeft hij geen tijd om zijn nieuwe schotelantenne goed in te stellen. Kampeerders zijn in doorsnee rustige mensen, toch groeit de spanning. Zal de tv het doen bij de aftrap Nederland-Oekraïne? Het zou wel heel wreed zijn als ze daar in Oekraïne de wedstrijd in de Amsterdamse Arena moeiteloos gaan bekijken, maar wij hier niet.