Volledig scherm
PREMIUM
De omslag van het boekwerk uit 1997 met daarin de vergezichten over Brabant: Manifest Brabant 2050. © Pix4Profs/Jan Stads

Haalt Brabant 2050? Pak dan door, politiek en bestuur!

opiniePolitici, bestuurders, wetenschappers en experts lieten in 1997 hun licht schijnen over de toekomst van Brabant in Manifest Brabant 2050. Om Brabant duurzaam te maken, werden toen al ideeën aangedragen. Waar staan we nu? Een aansporing tot creatief beleid, zonder compromissen.

In zijn interview met het Brabants Dagblad van zaterdag 31 augustus legde Joks Janssen de vinger op de zere plek: Brabant is er de afgelopen twintig jaar niet in geslaagd het platteland duurzaam te ontwikkelen. Ik kreeg bij het lezen van het interview en het stuk over de ‘verdozing’ van het landschap een heel sterk déjà vu- gevoel.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.