Volledig scherm
PREMIUM
De omslag van het boekwerk uit 1997 met daarin de vergezichten over Brabant: Manifest Brabant 2050. © Pix4Profs/Jan Stads

Haalt Brabant 2050? Pak dan door, politiek en bestuur!

opiniePolitici, bestuurders, wetenschappers en experts lieten in 1997 hun licht schijnen over de toekomst van Brabant in Manifest Brabant 2050. Om Brabant duurzaam te maken, werden toen al ideeën aangedragen. Waar staan we nu? Een aansporing tot creatief beleid, zonder compromissen.

In zijn interview met het Brabants Dagblad van zaterdag 31 augustus legde Joks Janssen de vinger op de zere plek: Brabant is er de afgelopen twintig jaar niet in geslaagd het platteland duurzaam te ontwikkelen. Ik kreeg bij het lezen van het interview en het stuk over de ‘verdozing’ van het landschap een heel sterk déjà vu- gevoel.

  1. Fietsen en appen tegelijk, echt: hóe dan?!
    PREMIUM

    Fietsen en appen tegelijk, echt: hóe dan?!

    Op YouTube is een prachtig filmpje te vinden waarin mensen op straat – we schrijven 1998 – gevraagd wordt of ze een mobiele telefoon hebben. Veruit de meesten antwoorden van niet. Want, zeggen ze – en wat waren die mensen eigenlijk wijs! – waarom zou je in vredesnaam áltijd bereikbaar willen zijn? Wat een aanstellerij trouwens, zo’n ding: zo belangrijk dat ze zo vaak gebeld worden zijn ze helemaal niet. Een mevrouw moet zelfs ­lachen: dan ben je aan het fietsen of zo en dan word je gebeld, het idéé!