Mat Rijnders
Volledig scherm
PREMIUM
© Mat Rijnders

Het grote geheel is geen thema, kijk naar Rutte

opiniePraktische oplossingen en polderen zijn de instrumenten om in ons land het alledaagse te regelen en in het gelid te houden. Tien jaar Rutte lijkt dit te bevestigen. Waar zijn de visionairs?

 1. Johan Remkes in Maastricht: dat wordt genieten
  PREMIUM
  Column

  Johan Remkes in Maastricht: dat wordt genieten

  Toen het complete Limburgse provinciebestuur, inclusief de gouverneur, was afgetreden wegens zwendel en bedrog, zal de minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, de top van haar departement bijeen hebben geroepen. Wie zou de beste interim-gouverneur zijn om die zwijnenstal te luchten en schoon te vegen? De corruptie had zich vooral voorgedaan onder de CDA-gedeputeerden. Sommige CDA’ers worden woedend als je zoiets geheel naar waarheid opschrijft. Zij doen er beter aan hun partijgenoten weg te houden bij de suikerpot.
 2. Hoelang collaboreren Brabantse CDA en VVD nog met Baudet-ruïne?
  PREMIUM
  Column

  Hoelang collabore­ren Brabantse CDA en VVD nog met Bau­det-ruï­ne?

  De krant meldt dat de provincie Noord-Brabant bezig is ‘de natuurlijke vijanden ruim baan te geven’. Dat moet slaan op VVD en CDA die, opgejaagd door boze boeren, hun behoudzuchtige beleid uitvoeren via huidige of voormalige Baudet-aanhangers. Van dat dubieuze spul zitten er nog voldoende exemplaren in de Brabantse Staten. Vier onvervalste Forumleden die het racisme en het antisemitisme van hun held van harte blijven steunen. De principeloze Smolders uit Tilburg is op Hemelvaartsdag uit de Staten en de Tweede Kamer verdwenen omdat hij niet met Baudet kan samenwerken. Diens ideeën zijn nooit een probleem geweest voor Smolders. Wiens grote kracht steeds weer is: altijd blijven glunderen te midden van alle ideologische drek. Naast deze ruïne van Forum zijn er nog drie Baudet-Statenleden die voor zichzelf zijn begonnen met behoud van een pakketje groezeligheden.
 3. De Deventer Mediazaak: hoe media een onschuldige klusjesman hielpen opknopen
  PREMIUM
  BD

  De Deventer Mediazaak: hoe media een onschuldi­ge klusjesman hielpen opknopen

  Bijna altijd ben ik er trots op journalist te zijn. Maar af en toe krijgt dat eervolle gevoel dat wij journalisten de wereld mogen vertellen wat er speelt, een knauw. Als bij de persconferenties van Rutte en De Jonge de pers aan de beurt is, begin ik me altijd ongemakkelijk te voelen. Zelden leveren die vragen iets nieuws op, al is het maar omdat de kabinetsleden doorgetraind zijn en strikt bij hun vooraf bepaalde boodschap blijven.
 1. Padel is razendpopulair: 'Veel explosiever dan tennis'
  Play

  Padel is razendpopu­lair: 'Veel explosie­ver dan tennis'

 2. Megaproces tegen Osse woonwagenfamilie van start: 'De grootste rechtszaak ooit van dit arrondissement'
  Play

  Megaproces tegen Osse woonwagen­fa­mi­lie van start: 'De grootste rechtszaak ooit van dit arrondisse­ment'

Poll

Verplicht mondkapje op plaatsen waar anderhalve meter afstand houden niet kan

 • Ja (68%)
 • Nee (32%)
3044 stemmen