Volledig scherm
PREMIUM
‘Brabant staat nu propvol met Roundup snijmaïs.’ © Teun Kweekel

Het is écht benauwd in Brabant, mensen sterven hierdoor eerder

opinieMijn reactie op ‘Wij, Brabantse boeren, laten ons als makke schapen naar de slachtbank leiden’ [BD 13 juli]: nergens ter wereld is de veehouderij zo intensief als in Brabant!

In de sector, met name in de slagerijen, werken nagenoeg alleen Polen, dus het heeft met werkgelegenheid niet veel meer te maken. Wij en ook de dieren lijden onder de (intensieve) veehouderij, het is écht benauwd in Brabant, mensen sterven hierdoor eerder. Zelfs in de grote steden is de lucht veel frisser en schijnt de natuur gezonder te zijn! Ook met het vrijgeven van het melkquotum kon het niet op met het bijbouwen van stallen en bij-fokken van koeien terwijl al lang duidelijk was dat het niet haalbaar was.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.