Vogelgriep bij het hertenkamp in Tiel.
Volledig scherm
Vogelgriep bij het hertenkamp in Tiel. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Het virus heeft blijkbaar een vorm van bewustzijn

 1. Mening | Met een big smile het podium betreden, voelde ik als beledigend
  Lezersbrieven

  Mening | Met een big smile het podium betreden, voelde ik als beledigend

  Petje af voor de heer Van der Lee voor de respectvolle en vooral duidelijke presentatie van het rapport over de gaswinning en de daaruit voortvloeiende ellende van de Groningers. Duidelijke taal werd niet geschuwd! [BD 25 februari; Groningers opgelucht: ‘We zijn niet gek geweest’]. Het optreden van Vera Bergkamp daarna kwam als uitermate knullig op mij over en waarschijnlijk ook op de aanwezigen. Met een big smile het podium betreden voelde ik als beledigend. Over de afwezigheid van meneer Rutte vroeg ik me af of dit als minachting richting Groningen gezien moet worden of als lafheid, wetende dat hij niet positief uit dit rapport naar voren zou komen. Laten we hopen dat Nederland zich dit op 15 maart herinnert én ernaar handelt.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel
 2. Stelling | Brabant moet van Brussel meer tijd krijgen om natuur te redden
  Jouw mening

  Stelling | Brabant moet van Brussel meer tijd krijgen om natuur te redden

  Uit onderzoek blijkt dat de natuur in Brabant verder is verslechterd. De provincie grijpt nu drastisch in: er worden voorlopig geen vergunningen verleend voor activiteiten die leiden tot een stikstoftoename op Natura2000-gebieden, zoals de aanleg van wegen, de bouw van huizen, windmolens en zonneparken en de ontwikkeling van boerenbedrijven. Bouwactiviteiten leiden immers snel tot extra stikstofuitstoot op beschermde natuur.