Volledig scherm
PREMIUM
Een van de ontwerpen voor het nieuwe ziekenhuis Bernhoven uit 2008.

Het ziekenhuis moet van iedereen worden

opinieZiekenhuis Bernhoven probeert op een slimme manier geld vrij te maken voor extra zorg. En daar heeft iedereen belang bij.

Bernhoven probeert de inwoners van haar verzorgingsgebied aan zich te binden met een obligatie­lening. In het Brabants Dagblad van 6 augustus verscheen een uiterst kritische brief van SP-Kamerlid Henk van Gerven die de goede intenties van het ziekenhuis in twijfel trekt en die zich in zijn brief terecht afzet tegen winst maken in de zorg. Van Gerven slaat de plank echter behoorlijk mis; Bernhoven probeert niet om op een slimme manier de wet te omzeilen of geld aan de zorg te onttrekken, maar juist om op een slimme manier geld vrij te maken voor extra zorg.

  1. Zou Rutte aangifte doen nu geheime kabinetsplannen zijn uitgelekt? Dacht het niet...
    PREMIUM

    Zou Rutte aangifte doen nu geheime kabinets­plan­nen zijn uitgelekt? Dacht het niet...

    Zo af en toe moet je niet te beroerd zijn om je pet af te nemen voor je concurrent. Collega’s van De Telegraaf, wat een daverende primeur hadden jullie donderdag op de voorpagina. Coalitie en kabinet broeden op de oprichting van een groot fonds, van misschien wel 50 miljard euro. Met het (geleende) geld willen ze grote investeringen in de economie doen. Het werd, aldus De Telegraaf, afgelopen week op de heidag in Oisterwijk besproken.