Marc Bolsius
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

Hoe 27 besmettingen bij Vion deskundig richting doofpot werden geschoven

Het is een bekende truc in voorlichtersland: heb je een vervelende boodschap te melden die je het liefst onder het tapijt wil vegen, dan maak je hem kenbaar op een plek waar niemand kijkt op een tijdstip dat ook niemand meer zin heeft om te kijken. Geen journalist staat ervan te kijken dat bedrijven zich van dit soort handigheidjes bedienen.

 1. Mening | De boerenstand hebben we in Nederland hard nodig
  Lezersbrieven

  Mening | De boeren­stand hebben we in Nederland hard nodig

  Wie het artikel over Caroline van der Plas zo vlak voor de provinciale verkiezingen leest, krijgt nou niet meteen de indruk dat men hier in Brabant op haar zit te wachten [BD 23 februari; ‘De gewiekste trucjes van Caroline van der Plas’]. Tijdens het lezen van het stuk krijg ik het idee dat het door een gevestigde partij is aangeleverd en klakkeloos gepubliceerd is. Het probleem met het stikstofdebat is dat niemand het weet. Hoogleraren op het gebied van stikstof lopen er hier in Nederland voldoende rond en zitten echt niet op één lijn. Het is maar wie jouw politiek goedgezind is die je aan het woord laat. Verder in het artikel onder de noemer ‘kalk’ durf ik gerust te stellen dat hier niks van klopt maar het is te ingewikkeld om dit in een paar zinnen uit te leggen. Caroline komt op voor het behoud van de boerenstand in Nederland en die hebben we hard nodig omdat voedsel steeds duurder gaat worden. Dat proces is nu al ingezet.
  Bernheze, Boxtel, Alphen-Chaam, 's-Hertogenbosch, Oirschot, Goirle, Boekel, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Dongen, Heusden, Meierijstad, Maashorst, Altena, Reusel-De Mierden, Oisterwijk, Waalwijk, Oss, Vught, Zaltbommel
 2. Stelling | Brabant moet van Brussel meer tijd krijgen om natuur te redden
  Jouw mening

  Stelling | Brabant moet van Brussel meer tijd krijgen om natuur te redden

  Uit onderzoek blijkt dat de natuur in Brabant verder is verslechterd. De provincie grijpt nu drastisch in: er worden voorlopig geen vergunningen verleend voor activiteiten die leiden tot een stikstoftoename op Natura2000-gebieden, zoals de aanleg van wegen, de bouw van huizen, windmolens en zonneparken en de ontwikkeling van boerenbedrijven. Bouwactiviteiten leiden immers snel tot extra stikstofuitstoot op beschermde natuur.