Een demonstrant op het Malieveld in Den Haag protesteert tegen de bezuinigingen op cultuur.
Volledig scherm
PREMIUM
Een demonstrant op het Malieveld in Den Haag protesteert tegen de bezuinigingen op cultuur. © Phil Nijhuis

Hoffelijkheid en respect gevraagd in cultuurdebat

opinieWe hadden net met elkaar de afspraak gemaakt over hoffelijkheid en respect in het landbouwdebat, nu gaat het moddergooien in Brabant vrolijk verder over cultuur. 

Op twee volle opinie pagina’s in het Brabants Dagblad wordt de beoogd gedeputeerde voor ‘beul’ en ‘executeur’ uitgemaakt en mag de ‘kunst van de provincie in de varkensstront zakken’ volgens de bestuursleden van de Kunst van Brabant [BD 12 mei]. De nieuwe coalitie moet zelf z’n beleid maar verdedigen maar ik vind het wel belangrijk dat we het debat voeren op basis van feiten en niet op basis van gecreëerde tegenstellingen.

  1. Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun
    PREMIUM
    opinie

    Meer kwaliteit van leven voor kwetsbare mensen. Ze verdienen onze steun

    De lockdown is ingesteld om kwetsbare mensen te beschermen en de juiste zorg voor ­corona-patiënten te kunnen leveren. De laatste weken lijkt het virus onder controle, toch zijn de lockdown-maatregelen nog maar deels versoepeld. Het argument is de dreiging van een tweede griepgolf. Lockdown-maatregelen blijken echter negatieve effecten te hebben voor de gezondheid waardoor we juist vatbaarder worden voor ziekten.