Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

Iedereen is journalist? Dan krijg je dus toestanden als bij het ongeval op de A58

In een vlaag van blijmoedigheid wil ik het zelf ook nog weleens roepen: dankzij smartphone en sociale media kan iedereen journalist zijn. Maar als je dan leest hoe filmende automobilisten op de A58 hulpverleners in de weg liepen en het verkeer in gevaar brachten, kijk je er toch weer een slag anders tegenaan. Iedereen kan een groot publiek bereiken, maar niet iedereen met smartphone of weblog is journalist.

Verbijsterde agenten zagen een week geleden hoe een paar passanten tussen de autowrakken liepen te fotograferen en filmen. Zonder enig respect voor slachtoffers en hulpverleners – de laatsten vochten nog voor een leven. Aan de andere kant van de vangrail zette een automobilist zijn wagen stil op de linkerbaan. Honderd automobilisten (telde de politie) probeerden al rijdend de ravage te filmen, arm uit het raam. Er zijn dagen dat je somber wordt over de mensheid ...

  1. Tijd voor een dringende  voorjaarsopruiming
    PREMIUM
    opinie

    Tijd voor een dringende voorjaars­op­rui­ming

    Mocht de brexit onverhoopt zijn beslag krijgen, dan zou deze oude man die ooit nog Nederlands studeerde, die niet met een sodastream bottle rondloopt maar water uit de kraan drinkt, die afziet van een hypotheek-date maar wel een afspraak maakt met de meesterbarbier die spijtig genoeg inmiddels zijn schaar niet langer laat blinken in zijn kapperszaak maar in zijn barbershop, jawel, dan zou deze oude man het liefst veel ­Engels zwerfvuil bijeenschrapen en op de valreep willen terugsturen.