Het tuinpad naast museum De Wieger in Deurne. Friso ­Wiegersma, partner van Wim Sonneveld, kwam oorspronkelijk uit Deurne en beschreef in 1965 in het lied Het Dorp het tuinpad naast de woning van zijn vader, Hendrik Wiegersma.
Volledig scherm
PREMIUM
Het tuinpad naast museum De Wieger in Deurne. Friso ­Wiegersma, partner van Wim Sonneveld, kwam oorspronkelijk uit Deurne en beschreef in 1965 in het lied Het Dorp het tuinpad naast de woning van zijn vader, Hendrik Wiegersma. © René Manders

Ik begrijp niet wat er met Brabant – kweekvijver van talent – gebeurt

opinieBrabant, laat uw provincie niet haar gezicht verliezen en blijf die vruchtbare culturele voedingsbodem waarborgen.

Ik ben Brabander én ik ben kunstenaar. Ik heb me altijd gezegend gevoeld opgegroeid te zijn in deze zuidelijke provincie waar cultuur op elke hoek van de straat werd aangeboden. Brabant stond erom bekend een enorme kweekvijver voor talent te zijn met al zijn harmonie- en fanfare-orkesten, toneelverenigingen, (kerk)koren, dansscholen en andere verenigingen die allemaal bijdroegen aan het vieren van het bourgondische leven.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.