Volledig scherm
PREMIUM
© BD

In een Fortuynstraat wil ik zeker niet wonen

ColumnHeel misschien gaat Den Haag een wellicht zelfs keurige straat vernoemen naar Pim Fortuyn. Persoonlijk zou ik daar zeker niet willen wonen. Alleen al de verbaasde of meelevende blik als je ergens je adres moet opgeven. Hoe zei u? En dan moet je nog een keer. Met een lange ij? Nee, met een y.

Ik zou vooral niet aan een Pim Fortuynstraat willen wonen omdat je dan steeds weer wordt herinnerd aan die kwalijke volksmenner. En je her en der die nare naam moet opschrijven. Geert Wildersplein: geen denken aan. Het Baudetsteegje, want veel meer zal er niet inzitten, maar ik woon er niet.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.