BD
Volledig scherm
PREMIUM
© BD

In het oudste hotel van België is het genieten vol historisch besef

ColumnWij dineren, laat ik het maar ongegeneerd toegeven, met het zilveren bestek van de vermaarde Brusselse edelsmid Bruno Wiskemann. Hoewel veel gebruikt is de pretentieuze naam nog goed te lezen op het lemmet. Het vrij zware mes ligt nog steeds lekker in de hand.

 1. Stelling | Wopke Hoekstra moet per direct opstappen als leider van het CDA
  Jouw mening

  Stelling | Wopke Hoekstra moet per direct opstappen als leider van het CDA

  Vrijdagavond hebben verschillende provinciale CDA-partijbonzen in verhulde termen hun twijfel uitgesproken over het leiderschap van Wopke Hoekstra. De christendemocraten kregen bij de verkiezingen vorige week opnieuw een enorme dreun te verwerken. Jongerentak CDJA twijfelt openlijk over de geschiktheid van Hoekstra, terwijl door CDA’ers in het kabinet en in de Tweede Kamerfractie juist benadrukken dat een leiderschapswissel niets oplost. Hoekstra zelf vindt zijn positie ‘houdbaar’.
 2. Stelling | 60 in plaats van 80 km per uur op provinciale wegen is onzinnig
  Jouw mening

  Stelling | 60 in plaats van 80 km per uur op provincia­le wegen is onzinnig

  Om het aantal verkeersdoden flink terug te dringen, moet de snelheid op veel provinciale wegen omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur, stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN). ,,60 en 80 kilometerwegen zijn over het algemeen niet optimaal veilig ingericht”, licht woordvoerder Rob Stomphorst toe. ,,Het past niet dat je op een weg met bomen op 60 centimeter afstand 80 km/u mag rijden.” Van alle dodelijke verkeersongevallen - vorig jaar overleden bijna zeshonderd mensen - vindt 41 procent op 60 en 80 kilometerwegen plaats.