Volledig scherm
PREMIUM
© BD

In Oss is over een kunstwerk heen geasfalteerd: bizar

ColumnAf en toe zie ik in een plantsoen iets onduidelijks van beton. Zou het kunst kunnen zijn? Of toch iets in aanbouw? Ervaring leert dat iets kunst is als er in de buurt een bordje staat met enige uitleg.


Wellicht heeft het daar in het wijkpark De Strepen in Oss aan ontbroken. Want in onze editie Oss stond onlangs deze onwaarschijnlijke kop: 'Wegwerkers asfalteren over kunstwerk in Osser park heen'. Zoiets lees je met de hand voor je mond van oprechte verbazing. Ik begon, het is niet anders, te lachen, wat helemaal niet hoort. Die lach is geen uiting van plezier, maar heeft alles te maken met pure verbijstering.

  1. Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?
    PREMIUM

    Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?

    Toen de laatste vlammen ­waren gedoofd en de dageraad een nieuw licht wierp op de stad, was de eerste vraag hoe de oude dame het had doorstaan. Op het netvlies stond nog de tornado van vlammen, de brandende toren die traag ineen zeeg. Maar toen de zon rees, bleek dat als door een wonder façade en muren nog overeind stonden. Binnen zagen we een berg geblakerd puin en resten bluswater. Maar het bord met ‘Silence’ stond nog gewoon op zijn plaats. Net als de kaarsen.