Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Is het weigeren van een slimme meter een mooie principiële verzetsdaad?

ColumnEnergieleveranciers staan enthousiast te dringen om overal zogeheten slimme meters te plaatsen. Maar verandert daardoor je meterkast in een waar spionagenest vanwaaruit al ons doen en laten nauwkeurig wordt nagemeten? Nu gaan ze onder de douche, hé, ze koken vanavond niet, en waarom zijn de Van der Meulens alweer een dagje weg: wat moet dat allemaal? 

De meters kunnen elk kwartier de verbruiksgegevens doorsturen naar het politbureau van de stroom- en gasverkopers. Wettelijk mag dat maar om de twee maanden. Wie gelooft dat nog serieus in een wereld waarin hackers nog weer veel slimmer zijn dan de slimste meter? 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Exclusief

Het beste van BD
  1. Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    OSS - Op Linda en andere columnisten na schrijven we er eigenlijk nooit over. Maar ook wij zijn vader, of moeder, of worden het binnenkort. We zijn zelfs opa of oma. We komen thuis na een werkdag en moeten ons hart even luchten over wat de dag ons bracht. We leggen kinderen in bed, kijken ze liefdevol na als ze ’s morgens op de fiets stappen, naar school. Ook wij brengen kinderen naar het kinderdagverblijf.