Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Is het weigeren van een slimme meter een mooie principiële verzetsdaad?

ColumnEnergieleveranciers staan enthousiast te dringen om overal zogeheten slimme meters te plaatsen. Maar verandert daardoor je meterkast in een waar spionagenest vanwaaruit al ons doen en laten nauwkeurig wordt nagemeten? Nu gaan ze onder de douche, hé, ze koken vanavond niet, en waarom zijn de Van der Meulens alweer een dagje weg: wat moet dat allemaal? 

De meters kunnen elk kwartier de verbruiksgegevens doorsturen naar het politbureau van de stroom- en gasverkopers. Wettelijk mag dat maar om de twee maanden. Wie gelooft dat nog serieus in een wereld waarin hackers nog weer veel slimmer zijn dan de slimste meter? 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen
    PREMIUM

    We zijn zo bang dat we zelfs niet meer voor een keurige mening durven uitkomen

    Het is onmiskenbaar en ­verontrustend: er is een angst onze samenleving binnengeslopen. Een angst om te zeggen wat je vindt, om je zaak te bepleiten, om je kop boven het maaiveld uit te steken. Een angst die er pakweg tien, vijftien jaar geleden nog niet was. Die ertoe leidt dat we op de redactie wekelijks mailtjes binnenkrijgen met het verzoek een naam weg te halen bij een artikel op onze site. Waarom we de inzender doorgaans teleurstellen, zal ik zometeen vertellen.