Volledig scherm
PREMIUM
© BD

‘Je bent links ongedierte, vieze smeerlap’

ColumnWat haal ik me weer op de hals, dacht ik nog toen ik zaterdag onomwonden uitlegde waarom ik nooit in een Pim Fortuynstraat zou willen wonen. Dit vanwege een aftastend plan van Den Haag op aandringen van Pimfans. Dan weet je vooraf dat je niet alleen op instemming en huldebetoon kunt rekenen. Maar de van haat vervulde felheid verrast me toch nog weer.


Zo is daar M. de Kort, maar dit is gezien zijn emailadres een nepnaam. Hij schrijft: 'Hoe durft u. U hebt destijds als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad wekelijks een tirade gehouden tegen Pim Fortuyn. Het ene stukje was nog walgelijker dan het andere. U bent wat mij betreft dan ook medeverantwoordelijk voor de moord op Pim Fortuyn. Ze hadden jou moeten afmaken in plaats van Pim Fortuyn. Want je bent links ongedierte van het ergste soort. Ik hoop dan ook dat jou vies ellendig leven spoedig tot een eind komt. Vieze smeerlap’.

  1. ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’
    PREMIUM
    Column

    ‘De comeback van Schwaab herinnert aan het retourtje Rome van René van de Kerkhof in de zomer van 1980’

    Trots klinkt er door vanuit Eindhoven wanneer het over de top-transfer van Hirving Lozano gaat. Een record, beiert het bijna jubelend, ook al houdt PSV na alle afdrachten in Mexico er misschien wel minder aan over dan de 34 (?) miljoen voor Memphis Depay in 2015. Wat de supporters wordt ontnomen, is bijzaak. Voetballers zijn handelswaar, noodzakelijk om exploitatiegaten te dichten.