Volledig scherm
PREMIUM
© BD

‘Je bent links ongedierte, vieze smeerlap’

ColumnWat haal ik me weer op de hals, dacht ik nog toen ik zaterdag onomwonden uitlegde waarom ik nooit in een Pim Fortuynstraat zou willen wonen. Dit vanwege een aftastend plan van Den Haag op aandringen van Pimfans. Dan weet je vooraf dat je niet alleen op instemming en huldebetoon kunt rekenen. Maar de van haat vervulde felheid verrast me toch nog weer.


Zo is daar M. de Kort, maar dit is gezien zijn emailadres een nepnaam. Hij schrijft: 'Hoe durft u. U hebt destijds als hoofdredacteur van het Brabants Dagblad wekelijks een tirade gehouden tegen Pim Fortuyn. Het ene stukje was nog walgelijker dan het andere. U bent wat mij betreft dan ook medeverantwoordelijk voor de moord op Pim Fortuyn. Ze hadden jou moeten afmaken in plaats van Pim Fortuyn. Want je bent links ongedierte van het ergste soort. Ik hoop dan ook dat jou vies ellendig leven spoedig tot een eind komt. Vieze smeerlap’.

  1. De fietsprofessor blijkt geleerd in het stallen van fietsen
    PREMIUM
    Column

    De fietspro­fes­sor blijkt geleerd in het stallen van fietsen

    De wetenschap schikt zich naar de eenvoud van het Twittertijdperk. Iemand die alles weet van het Sanskriet of hiërogliefen: daar kunnen ze op de televisie niets mee. Maar gelukkig is tegenwoordig overal wel iemand professor in. Slaat ergens de bliksem in, dan komt een ernstig bebrilde geleerde in Het Journaal uitleggen dat een inslag op toeval berust maar wellicht ook weer niet helemaal. Nader onderzoek is geboden.