BD
Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Job Cohen komt naar Den Bosch! Kunnen we het hier niet zelf?

ColumnHet is weer raak. Weer wordt een landelijk bekend politicus naar Den Bosch gehaald om hier de boel op te ruimen. Job Cohen, oud-PvdA-leider, oud-burgemeester van Amsterdam moet de gemeente gaan helpen bij het oplossen van de misstanden bij de sociale werkplaats Weener XL.

 1. Stelling: Het is heel dom om de laatste coronaregels af te schaffen
  Jouw mening

  Stelling: Het is heel dom om de laatste coronare­gels af te schaffen

  De regering schrapt per direct alle laatst overgebleven coronaregels. Iedereen kan zijn testen bij het huisvuil gooien en ook isoleren hoeft niet meer. Drie jaar na de eerste harde lockdown is het mooi geweest, vindt de overheid. Ook GGD-teststraten gaan dicht. Mondkapjes en zelftests blijven wel beschikbaar voor mensen in medische risicogroepen. Doen we er goed aan om alle veiligheidsmaatregelen overboord te gooien?
 2. Stelling | Tom Egbers kan niet meer terugkeren als presentator bij de NOS
  Jouw mening

  Stelling | Tom Egbers kan niet meer terugkeren als presenta­tor bij de NOS

  Volgens een publicatie in de Volkskrant vertoonde Tom Egbers, presentator van Studio Sport Eredivisie, grensoverschrijdend en intimiderend gedrag op de redactie van NOS Sport. Zo zou hij onder andere een vrouwelijke collega met wie hij vijftien jaar geleden een affaire had, hebben gepest, net zo lang tot zij vertrok bij de NOS. Dit verhaal is aan de Volkskrant bevestigd door verschillende medewerkers. Egbers zou er goed aan doen het voorbeeld te volgen van de hoofdredactie van NOS Sport, die afgelopen weekend aftrad. Of is dit wat overdreven?