Joep Trommelen
Volledig scherm
PREMIUM
Joep Trommelen © Marc Bolsius

‘Jongerenwerk heeft geen vast recept. Het is slow-cooking’

WAALWIJK - De online-petitie tegen de subsidiestop voor het Waalwijks jongerencentrum De Tavenu telt als ik dit stukje tik 3930 handtekeningen. Da’s best veel. De gemeenteraad hakt binnenkort de knoop door.

 1. Bouwen in Brabantse weilanden gaat nog heel erg lang duren
  PREMIUM
  Column

  Bouwen in Brabantse weilanden gaat nog heel erg lang duren

  Als het Economisch Instituut voor de Bouw voorstelt in Brabantse weilanden 85.000 huizen te bouwen, kun je uittekenen wie daar allemaal voor en tegen zijn. Progressieve wethouders zijn doorgaans tegen, want voor vogels. Maar omdat zij ook wel iets weten over de schrijnende woningnood, zeggen ze dat ze het rapport eerst goed moeten bestuderen, in de hoop er daarna over te kunnen zwijgen. Conservatieve wethouders willen altijd graag de betonmolen aanzetten, maar worden ook op de hielen gezeten door woedende boeren. Die vinden via hun lobbyclub LTO dat er juist meer boerenland moet komen.
 2. Brabantse politiek: gisteren leek het nog waanzin, vandaag is het een redelijk alternatief
  PREMIUM
  BD

  Brabantse politiek: gisteren leek het nog waanzin, vandaag is het een redelijk alterna­tief

  Den Haag is Den Haag en Brabant is Brabant. Op die dunne stelling was het bestuur van onze provincie afgelopen twaalf maanden gebouwd. Wat Forum-leider Thierry Baudet ook voor foute dingen zou doen of roepen op het Binnenhof, zijn Brabantse partijleden gebruikten dat zinnetje al bij voorbaat om geruisloos afstand van hem te nemen. Op die manier, hadden ze afgesproken, konden ze een salonfähige coalitiepartner zijn in het Brabantse bestuur.