Volledig scherm
PREMIUM
Op bedrijventerrein Westfields in Oirschot werd in 2018 begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum. © SDK Vastgoed/MG Real Estate

Kiezer: het landschap van Brabant staat op het spel!

opinieHet landschap van Brabant staat onder grote druk. Logistieke bedrijfshallen, zware infrastructurele projecten, schaalvergroting en intensivering in de landbouw, plannen voor windturbines en zonnevelden, dagelijks worden we geconfronteerd met bedreigingen van bijzondere landschappen. 

Uit de Nationale Landschap Enquête door Wageningen Environmental Research in opdracht van Natuurmonumenten, waaraan ruim 45.000 mensen hebben deelgenomen, blijkt dat maar liefst 82 procent van de Brabanders zich zorgen maakt over het landschap. Ze vinden dat er meer ruimte voor natuur moet komen in het buitengebied en vinden dat de schoonheid van het landschap beschermd moet worden. De provincie gaat hierover, de verkiezingen van 20 maart zijn dus een cruciaal moment voor de toekomst van ons landschap!

  1. Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?
    PREMIUM

    Misschien heeft God de kathedraal wel gered, maar wat kan een journalist daar mee?

    Toen de laatste vlammen ­waren gedoofd en de dageraad een nieuw licht wierp op de stad, was de eerste vraag hoe de oude dame het had doorstaan. Op het netvlies stond nog de tornado van vlammen, de brandende toren die traag ineen zeeg. Maar toen de zon rees, bleek dat als door een wonder façade en muren nog overeind stonden. Binnen zagen we een berg geblakerd puin en resten bluswater. Maar het bord met ‘Silence’ stond nog gewoon op zijn plaats. Net als de kaarsen.