Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Kiften op bouwvakkers? Zing gewoon gezellig mee

Bij ons in de straat wordt volop gebouwd. Hoewel ik blij zal zijn als er straks geen kranen meer pal voor onze oprit staan waardoor ik er wéér niet uit kan als ik haast heb, zal ik de bouwvakkers straks best een beetje missen. Het vrolijke goeiemorgen als ik ’s ochtends de krant uit de bus haal en ook de muziek. Geregeld word ik mijn bed uit gezongen door René Schuurmans of Marianne Weber en ik zing gezellig mee.

Ik kom dan ook uit een omgeving vol bouwvakkers. Aan timmermannen, lantaarnpalenzetters, metselaars en stukadoors geen gebrek toen ik nog thuis woonde. Ons mam riep ze ook áltijd binnen voor een bakkie als er in de buurt ergens geschilderd of bestraat werd. ‘Ons pap vond het ook altijd fijn als-ie ergens verse koffie kreeg’, zei ze dan. Mijn eerste scharrels werkten ook in de bouw en mijn sympathie voor de échte harde werkers in dit land (laten we wel wezen) is altijd gebleven.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Exclusief

Het beste van BD
  1. Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    Op de voorpagina hesen we de vlag halfstok. Verder niets, even geen woorden. #Oss

    OSS - Op Linda en andere columnisten na schrijven we er eigenlijk nooit over. Maar ook wij zijn vader, of moeder, of worden het binnenkort. We zijn zelfs opa of oma. We komen thuis na een werkdag en moeten ons hart even luchten over wat de dag ons bracht. We leggen kinderen in bed, kijken ze liefdevol na als ze ’s morgens op de fiets stappen, naar school. Ook wij brengen kinderen naar het kinderdagverblijf.