Volledig scherm
PREMIUM
. © BD

Kiften op bouwvakkers? Zing gewoon gezellig mee

Bij ons in de straat wordt volop gebouwd. Hoewel ik blij zal zijn als er straks geen kranen meer pal voor onze oprit staan waardoor ik er wéér niet uit kan als ik haast heb, zal ik de bouwvakkers straks best een beetje missen. Het vrolijke goeiemorgen als ik ’s ochtends de krant uit de bus haal en ook de muziek. Geregeld word ik mijn bed uit gezongen door René Schuurmans of Marianne Weber en ik zing gezellig mee.

 1. Wereldberoemd, maar niet in Vlijmen. Avicii-wie?
  PREMIUM

  Wereldbe­roemd, maar niet in Vlijmen. Avi­cii-wie?

  De pushmeldingen op mijn telefoon volgden elkaar vrijdagavond in rap tempo op. Nieuws! Maar ik las niks over twee oud-burgemeesters die zich voor tienduizenden euro’s met de taxi door Tilburg en Den Bosch lieten rijden terwijl ieder ander mens de fiets had gepakt voor die kippeneindjes. Het grote nieuws ging ook niet over de zorg, waar net als in het onderwijs stakingen dreigen omdat personeel zich rot werkt voor te weinig.
 2. Geschiedenis
  PREMIUM

  Geschiede­nis

  U weet het natuurlijk wel, en u hebt de olijven dus al in huis gehaald, maar voor die enkele cultuurbarbaar die het niet standaard op de mentale evenementenkalender heeft staan: vandaag vieren we de stichtingsdag van Rome. Op 21 april, in 753 voor Christus, werden daar de eerste piketpaaltjes de grond in geslagen. U kent het verhaal: de tweeling Romulus en Remus, op dubieuze wijze verwekt door oorlogsgod Mars, werd in een mandje op de Tiber gezet, spoelde aan, werd opgevoed door een wolvin en zette zich neder in een nederzetting. Zo ging dat vroeger. En toen de vraag kwam naar wie de stad vernoemd moest worden, maakte Romulus zijn broer van kant. Einde discussie. Het werd Rome.