BD
Volledig scherm
PREMIUM
© BD

Klassieke Top 400 wordt onderbroken door allerlei
onzin: waarom moet dat?

ColumnNederlanders die van klassieke muziek houden, vormen een minderheid van zo’n 29 procent. In de top tien van muziekgenres staat klassiek op een bescheiden zesde plaats, met er ver boven allerlei herrie zoals de Top 40.

 1. 69 procent bezorgd over klimaat: is dat wel of niet een geruststellende uitslag?
  PREMIUM
  Column

  69 procent bezorgd over klimaat: is dat wel of niet een geruststel­len­de uit­slag?

  Als ik in een winkelstraat staande zou worden gehouden door een enquêteur met de vraag: ‘Maakt u zich zorgen over het klimaat?’, dan zou ik daar meteen volmondig ‘ja’ op antwoorden. En terwijl ik alweer door wil lopen, gestreeld door de belevenis dat mijn mening er kennelijk toe doet voor het landelijke beeld, is er nog een tweede vraag: ‘Denkt u dat de klimaatveranderingen gevolgen hebben voor Nederland?’ ‘Ja, natuurlijk!’
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?