Een boer die zijn veehouderij verkoopt, kan ook een goede prijs krijgen voor zijn stikstofruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boer die zijn veehouderij verkoopt, kan ook een goede prijs krijgen voor zijn stikstofruimte. © Daan Sonneveld

Kleine injectie brengt de economie op gang

opinieMet een relatief kleine investering kunnen gemeenten als Den Bosch, Tilburg en Eindhoven, door stikstofrechten te kopen, ervoor zorgen dat de grote woningbouwprogramma’s door kunnen gaan.

 1. Opinie | Het land is niet van de mens, de mens is van het land
  PREMIUM

  Opinie | Het land is niet van de mens, de mens is van het land

  Vlees is niet te versmaden. Niet voor niks is handel in vlees winstgevend. Evolutionair gezien zijn we omnivoren, dikke vette alleseters. Eiwit en bij voorkeur dierlijk, is broodnodige kost. Wordt het niet tijd dat linkse politici en beleidsmakers dat maar eens gaan onderkennen? Dan wordt het een stuk gezelliger. En de wereld dan? De biodiversiteit, de stikstof, het water? Daar hebben we toch heldere afspraken over gemaakt?
 2. Opinie | De druk neemt toe bij het rijexamen!
  PREMIUM

  Opinie | De druk neemt toe bij het rijexamen!

  Het slagingspercentage van rijscholen moet omhoog, dus is er vanaf 1 september een berisping op zakken voor je rijbewijs. Zak je voor de eerste keer, dan moet je minstens vier weken wachten. Bij de tweede keer wordt dat al vijftien weken. Deze sanctie is bedoeld om rijscholen beter te laten presteren en tevens om de achterstand bij het Centraal Bureau voor de uitgifte van Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) weg te werken. Wat mij betreft twee goede redenen maar met onhandige maatregelen. Oneerlijk, vooral tegenover de kwetsbare leerlingen.