Design Museum Den Bosch presenteerde de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Design Museum Den Bosch presenteerde de eerste grote overzichtstentoonstelling van design van het Derde Rijk. © Marc Bolsius

Kunsten mogen van de provincie in de varkensstront zakken

opinieHet provinciebestuur gaat voorbij aan de betekenis van cultuur voor de ontwikkeling en vernieuwing van de Brabantse samenleving.

Schrap ‘Ons Brabant’ maar uit de titel van het nieuwe bestuursakkoord van de provincie. Want dat ‘ons’ slaat niet op alle Brabanders; zeker niet op de ruim 16.000 Brabanders die werken in de kunst en cultuur. Om Brabant mooier te maken, om bij te dragen aan het leefklimaat van de inwoners in onze provincie, om het werk- en vestigingsklimaat te versterken, om het onderwijs te ondersteunen bij de creatieve vorming van kinderen. Door gewaardeerde festivals, tentoonstellingen, concerten en theater- en dansvoorstellingen neer te zetten.

  1. ‘Een wortelkanaalbehandeling die voelt als een schoolreisje’
    PREMIUM

    ‘Een wortelka­naal­be­han­de­ling die voelt als een schoolreis­je’

    TILBURG - Ik had er al zo mijn bedenkingen bij. Bij die folie. Dat cumberbandje om die eikenbomen. Moest dát ons redden van de rupsen? En beschermen tegen de jaarlijkse jeuk? Kennelijk. Vonden de goedbedoelende leken die het plakplastic aanbrachten op de eiken. Elke avondwandeling waren er merkbaar meer gemerkt. En wat blijkt nu? Zo’n hoesje helpt wel, maar vooral van de regen in de drup. De negatieve effecten zijn kwalijker dan de kwaal.