Volledig scherm
PREMIUM
‘De trendbreuk naar een klimaatbestendig ingericht Brabant moet de komende jaren worden gemaakt.’ © Beeld Werkt

Laten we in Brabant van de nood een deugd maken

opinieDe biodiversiteit is mondiaal op het niveau beland dat ons leven bedreigd wordt. Brabant wil dat gevaar afwenden met echte oplossingen.

In Nederland komen we er het liefst samen uit. We polderen, sluiten compromissen waarbij verschillende belangen en posities elk wat krijgen. Vaak gaat dat goed, maar niet bij de klimaat- en biodiversiteitscrisis. We vergeten immers een ding: de natuur stemt niet en onderhandelt niet en bedreigde diersoorten komen niet met hun trekkers naar het provinciehuis. We zullen dus zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze natuurwaarden, voor onze biodiversiteit, voor het ecosysteem waar wij uiteindelijk zelf ook deel van uitmaken en afhankelijk van zijn. En we zullen de creativiteit moeten opbrengen om het zo te doen, dat iedereen de omslag kan meemaken en we toewerken naar een duurzame economie.

  1. De arts vindt het een heerlijke operatie, maar de patiënt...
    PREMIUM

    De arts vindt het een heerlijke operatie, maar de patiënt...

    ,,Het is echt een héle leuke operatie, dus ik wil ’m eigenlijk wel graag zelf doen.” De uroloog keek ons vanachter haar bureau met pretoogjes aan. Ze vertelde enthousiast verder hoe ze dat ene uitstulpinkje, dat achtergebleven was na een vorige ingreep, er zo van ‘hoppakee’ uit zou gaan wippen. En vervolgens zou ze de urineleider van onze zoon gaan reconstrueren. Een pietepeuterig werkje, maar ook al zo ‘héérlijk’ om te doen.